Tradicionalni plesni festival „SIRMIUM DANCE NOW“ u Sremskoj Mitrovici

Tradicionalni plesni festival koji se svake godine održava u našem gradu, i ove godine će se održati i to 9. marta u hali PSC „Pinki“.

Najmlađi uzrast dece u kategoriji street plesova predstaviće se u vremenu od 10h do 12:30h. U 12:30h planira se defile učesnika i svečano otvaranje.

Generalni sekretar Nemanja Crnić i domaćin festivala Svetlana Olena Rimac pozdraviće sve prisutne i uručiti plesnim studijima i stručnom žiriju poklone. Od 13h se planira nastavak festivala za ostale plesne discipline. Najatraktivniji deo programa počeće u 19h ,,Gala veče“ gde će se najbolji iz svih kategorija takmičiti za specijalne nagrade između ostalog i neke novčane nagrade, osim toga svi učesnici festivala će biti nagrađeni medaljama,diplomama, peharima za grupe i formacije a prvoplasirani solisti dobice pehare dok ostala mesta lepe i velike medalje za A kategoriju plesača.

Ove godine oko 600 plesača iz regiona dolaze u nas grad,ponosni smo što možemo da ih ugostimo zahvaljujući Gradskoj upravi i Sportskom savezu grada Sremska Mitrovica a najviše su doprineli naš Plesni klub ,,Sirmium Dance“ i Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena“ za koje je zastupnik Svetlana Olena Rimac. Za tehničko vođstvo festivala zadužen je Željko Rimac a direktor festivala Aleksandar Milin koji će da najboljima dodeliti specijalne nagrade besplatan odlazak na medjunarodne festivale u Rimini,Prag, Istanbul,Pariz,Beč,San Remo …. Plesni Studiji učesnici :Baletski studio,,Balerina“Pančevo,,Šabačke mažoretkinje Šabac,Plesni studio,,Impuls“Novi Sad,Plesni studio,, Maestro“ Temerin,,,Dance Lana“ Novi Banovci, Mistique“Beograd Plesni klub Studio Olena Bijeljina, Dance studio ,,Milenium“ Vršac, Sportski klub,,Red Star“ Beograd, Udruženja,,Vesela zvezdica“ Nadalje,Plesni klub,,Princess“Šamac, ,,Skills 022″Sremska Mitrovica, Plesni studio,,Alex Flashdance“, Sremska Mitrovica,“Star SM“ Sremska Mitrovica i domaćin Studio modernog i klasičnog baleta,, Olena“.

Stručni žiri koji će doneti odluku o najboljima biće u sastavu: predsednik žirija Snežana Andrejević, Dragana Ilić, Gabrijela Teglaši,Nataša Jelača Vojvodić, Svetlana Subotić a voditelj programa biće Sandra Štetina.

Publika će tokom celog dana da uživa u raznim plesnim disciplinama od klasičnog baleta, jazz-a,moderan, acro, mažoret i dr.