Tri medalje za atletičare Srema na Prvenstvu Srbije

Na najbitnijem takmičenju na državnom nivou ove godine, na Prvenstvu Srbije za seniore, nastupilo je 6 takmičara AK Srem”. Osvojeno je tri medalje – dve srebrne i jedna bronzana.

U trci na 5000 m Jovana Šubtalija je osvojila srebrnu medalju sa rezultatom 19:22,53. Vreme nije išlo na ruku trkačima, po velikoj vrućini nije se moglo računati na dobar rezultat, ali postolje je opet tu, još jedna medalja u nizu sa državnih prvenstava ostaje.

Slavko Stević je vicešampion Srbije u skoku u vis. Očigledno mu nije bio dan jer je preskočio za njega skromnih 2. 04 m i titulu šampiona prepustio poletnom Emiru Rovčaninu iz Prijepolja koji je doskočio do 2. 08 m.

Tara Žarić je nastupala u disciplini 3 000 m sa preprekama i osvojila bronzanu medalju. Iako još mlađa juniorka hrabro je prihvatila izazov i dokopala se medalje. Postigla je i lični rekord koji sada iznosi 13:05,84.

Teodora Samac je osvojila četvrto mesto u bacanju koplja rezultatom 45. 54 m u žestokoj konkurenciji i discipline koja je bila šlager dana. Veliku borbu su vodile Adriana Vilagoš(60. 46 m) i Marija Vučenović (59. 48 m), završilo se u metar razlike, a ni trećeplasirana Đurić nije puno zaostajala sa dobačenih 54. 35 m. Četvrtoplasirana je bila i Iva Bežanović koja je nastupala u disiciplini skok u vis. Preskočila je 1. 70 m i ovog puta ostala bez postolja.

Tamara Prekajac je u kvalifikacijama na 100 m u grupi bila drugoplasirana sa novim ličnim i klupskim rekordom – 11. 89 (dozvoljeni vetar +0. 5). U finalu slabiji rezultat, 11. 98 i ukupno šesto mesto.

Sledećeg dana trčala je 200 m, takođe klupski i lični rekord koji sada iznosi 24. 63 s, dovoljno za sedmo mesto.