Tribina o bezbednosti u saobraćaju

U Medicinskoj školi „Draginja Nikšić“ održana je edukativna tribina za maturante na temu bezbednosti u saobraćaju koju je organizovao Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, sa ciljem da se maturantima skrene pažnja na posledice koje ima  neodgovorno ponašanje u vožnji. 

Kako je rekla zamenica načelnika Gradske uprave za obrazovanje Snežana Konjević, edukativne tribine na temu bezbednosti u saobraćaju održane su u svim mitrovačkim srednjim školama, povodom predstojećih proslava maturskih večeri. Ove edukacije su više nego dobrodošle maturantima, kao mladim vozačima, a njihove reakcije su pozitivne. Mladima se obraćalo lice koje je doživelo saobraćajnu nesreću i iz sopstvenog iskustva govorilo o posledicama neadekvatnog ponašanja u saobraćaju.

Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraća je rekao da je Grad Sremska Mitrovica prepoznao značaj edukacije mladih kada je reč o bezbednosti u saobraćaju. Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje ove  tribine kako bi se mladi edukovali, a nemili događaji sprečili.

Pedagog Medicinske škole „Draginja Nikšić“ Tatjana Vulin istakla je značaj ovog vida edukacije, jer jedan trenutak nepažnje u saobraćaju može da promeni čitav život mladih, kao i njihovih porodica. Vulin je istakla da su se maturanti masovno odazvali na ovu tribinu i lepo prihvatili ovaj vid edukacije.