Trodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici: „Pažljivkova smotra“ (FOTO)

Foto: Grad Sremska Mitrovica

U Sremskoj Mitrovici, održana je trodnevna gradska „Pažljivkova smotra“, takmičenje u kojem je učestvovalo po devet četvoročlanih ekipa u tri kategorije. Takmičarske ekipe su sastavljene od dece koja su ostvarila najbolje rezultate na školskim smotrama, a kategorije su deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

„Pažljivkova smotra“ je projekat Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj ima unapređenje znanja, odnosno upoznavanje dece sa saobraćajnim pravilima, kako bi bili što pažljiviji i bezbedniji učesnici u saobraćaju i kao pešaci, i biciklisti, i posle kao vozači.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Lokalni moderatori, koordinatori i tehnička lica su uspešno sproveli ovu akciju i u našem gradu, uz podršku Gradske uprave za saobraćaj, Gradske uprave za obrazovanje i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja koji je obezbedio kompletnu logistiku, majice za sve učesnike i nagrade u vidu jednodnevnog izleta za najuspešnije.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Krajnji cilj „Pažljivkove smotre“ nije samo pobeda na takmičenju, nego upoznavanje što većeg broja dece sa pravilima ponašanja u saobraćaju, i to u predivnoj atmosferi koju su na gradskoj smotri upotpunili i mnogobrojni navijači.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Najuspešniji prvaci su bili „Zmajevci“, a najbolja ekipa učenika drugog razreda je ekipa „Trivini đaci“ iz škole „T.V. Lebarnik“ iz Laćarka. U kategoriji predškolaca najuspešnija je bila ekipa „Bubamare“ iz istoimenog vrtića.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

U narednom periodu očekuje se i „Pažljivkova predstava“ i biciklistički poligon u našem gradu, i niz akcija koje za cilj imaju unapređenje znanja i bezbednosti dece i mladih u saobraćaju.

Foto: Grad Sremska Mitrovica