Turističko-rekreativni kompleks na Fruškoj gori – na ranom javnom uvidu plan za parcelu iznad Popovice, evo šta je predviđeno (FOTO)

Foto: Gradske info
Od danas se na ranom javnom uvidu nalazi konceptualni okvir plana detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa na Fruškoj gori, oslonjenog na vikend zonu Artiljevo-Popovica. O čemu je reč?

U pitanju je površina od oko 0,3 hektara, na pretežno strmom terenu, gde je visinska razlika najviše i najniže tačke čak 20 metara. Između kosina od po 60 stepeni, ipak, nalaze se tri zaravnjene, ali međusobno denivelisane celine.

Ova parcela potpada pod režim zaštite trećeg stepena, što znači da su brojne stvari na ovom prostoru zabranjene ili ograničene, što je i primenjeno u konceptualnom okviru plana detaljne regulacije.

Foto: PrtSc

Prema dokumentaciji, lokalitet će se planirati kao prostor namenjen sadržajima turističko-rekreativnog kompleksa, a sav panirani sadržaj mora biti u skladu sa svim merama zaštite, s obzirom da se radi o lokalitetu na NP „Fruška gora“.

Foto: PrtSc

Pre samog projektovanja, na lokalitetu će biti izvršena inženjersko-geološka ispitivanja.

Objekti, staze i sve što bude rađeno na ovom prostoru biće od prirodnih, savremeno obrađenih i lokalnih materijala, od kojih se u dokumentaciji pominju kamen i drvo.

Najveća dozvoljena spratnost na ovom lokalitetu biće četiri sprata (Po+Pr+4).

Foto: PrtSc/JP Urbanizam Novi Sad

Trenutni asfaltirani put kojim se prilazi do ovih parcela trebalo bi da bude proširen, a parking za potencijalne posetioce obezbeđen kroz dalje projektovanje ovog kompleksa.

Svi detalji konceptualnog okvira plana detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa dostupni su javno kroz rani javni uvid na sajtu Urbanizma sve do 4. marta ove godine.