U FK Graničar Adaševci počela Škola fudbala za mlade

Fudbal je trenutno jedan od najpopularnijih sportova na svetu kao i kod nas u Srbiji. Većina od nas su odrastala uz igranje fudbala na obližnjim livadama ili terenima oko zgrada/kuća i fudbal svakako predstavlja jedan od omiljenih sportova kod dečaka, ali i devojčica. 

U FK Graničar iz Adaševaca otvorena je Škola fudbala za mlade u kojoj trenutno trenira 40 polaznika, dečaka i devojčica. 

Školu su posetili predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković i generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Šid Branko Novaković. Oni su proveli vreme u prijatnom druženju sa mladim fudbalerima i razgovoru sa njihovim roditeljima i tom prilikom im u ime Opštine Šid i Sportskog saveza Opštine Šid poklonili lopte i sportsku opremu koja će im koristiti tokom treninga.

Osnovni cilj, kojim su se sportski delatnici u Adaševcima rukovodili, je stvaranje zdrave ličnosti u biološkom, sociološkom i psihološkom pogledu. Jer samo kompletna izgrađena ličnost može stići do vrhunskih rezultata. Čak i oni koji ne dođu do vrhunskih rezultata na dobitku su zbog razvoja svoje biološke i sportske ličnosti.

Izvor: FB Opština Šid