U Muzeju Srema otvorena prirodnjačka izložba

Danas u Muzeju Srema otvorena je prirodnjačka izložba koja će trajati nekoliko meseci. Organizator ove izložbe je Muzej Srema. Ova izložba je nastala velikim trudom kustosa i paleontologa Dragane Nedeljković.

Dragana Nedeljkovič kustos i paleontolog je rekla: „Ovo je prva prirodnjačka postavka u Muzeju Srema od njegovog formiranja. 1949. godine bilo je u planu da se postavi jedna prirodnjačka izložba, uređen je program i priprema prostorija. Međutim taj plan na kraju nije ostvaren. Evo sad posle 25 godina od osnivanja prirodnjačke ekipe, uspeli smo da uradimo izložbu. U planu je izrada projekta tako da će se materijal prezentovati na mnogo moderniji i prihvatljiviji način, onako kako ova postavka i zaslužuje. Ova izložba obuhvata vremenski dugačak period čak 7 milijardi godina“.

Prema rečima direktora Muzeja Srema Andrije Popović: „Ovo je naša postavka i prvi put u našoj zgradi je prezentujemo na ovakav način. Ovom prilikom zahvalio bi se paleontologu Dragani Nedeljković i celom timu Muzeja Srema na velikom trudu. Najpre smo sredili prostor i sada imamo jednu posebnu izložbu, koja zaista ima jedan veliki značaj i pokazuje koliko je važna istorija razvitka naše planete“.