U nedelju posetite Muzej Srema, sav prihod od ulaznica ide za lečenje Maje Babić

U nedelju 23. jula  posetite Muzej Srema, kupovinom ulaznice pomoćete Maji Babić i moćete da sa kustosom obiđete postavke i upoznate se sa istorijom kako Sremske Mitrovice tako i Srema.

Direktor Muzeja Srema Andrija Popović je rekao: „Njena borba je počela početkom 2022. godine i dalje traje. Mi smo tu da pomognemo. Svi koji žele mogu da pošalju poruku 1527 na 3030. Ono što mi planiramo, da u nedelju sav prihod od ulaznica ide za nju. Mi ćemo sa zadovoljstvom da vas dočekamo u nedelju, nedelja je uvek lep dan da se poseti muzej, tako da molim vas dođite u što većem broju. Naši kustosi su tu da obezbede da obiđete muzej i da uživate, kao i da provedete jedan lep dan, a Maji će to jako puno značiti“.

Sav prihod od ulaznica namenjen je Maji Babić kojoj su 2022. godine dijagnostikovana dva tumora na debelom crevu. Ubrzo zatim i metastaze na jetri, jajnicima, limfnim čvorovima i trbušnoj maramici. Na osnovu saznanja da za ovaj tip tumora može pomoći imunološka terapija, koja se može primati jedino u privatnoj zdrastvenoj ustanovi Maja je dobila nadu da može pobediti opaku bolest. Imunološku terapiju treba da prima na svaih 21 dan, minimum 2 godine, čija cena je izuzetno visoka pa joj je potrebna pomoć humanih ljudi kako bi što pre počela sa lečenjem.