U Noćaju obnovljena crkva, sportska sala, asfaltiraju se putevi. Sledeće godine u planu kapela, novi vrtić i renoviranje ambulante (FOTO i VIDEO)

U mačvanskom selu Noćaj period iza nas doneo je značajna infrastrukturna ulaganja koja za cilj imaju povećanje ugodnosti života i poboljšanje sadržaja koji će služiti svima onima koji žive ovde.

Završeni su mnogi projekti poput uređenja dvorišta vrtića za decu, gde je postavljen novi mobilijar, zatim obnova ograde i uređenje fasade seoske crkve ali i započeti novi poput poptunog renoviranja školske sale i krova koji je prokišnjavao, uređenja atarskih puteva oko sela, pored stadiona kao i asfaltiranja puta prema groblju.

Još jedan važan projekat je započet, a to je povezivanje Salaša Noćajskog i Noćaja pešačkom i biciklističkom stazom, čime će ova dva sela konačno biti povezana i uličnim trotoarom.

Predsednik Mesne zajednice u Noćaju, Vladimir Ančić proveo nas je kroz selo, pokazao završene, započete i buduće projekte i ovim povodom rekao: „Ove godine kod nas je radno, završavamo prioritete koje smo započeli. Uradili smo fasadu na crkvi i ogradu oko crkve, od radova koji su u toku je put do groblja koji se trenutno asfaltira i parking kod groblja. Radi se an uređenju unutrašnjosti sportske sale, kao jedan od najvećih problema koji je trebao da se uradi, krov sale je prokišnjavao pa je samim tim oštetio i pod sale. Tako da smo zahvaljujući Gradu i Pokrajini uspeli da sredimo krov i parket pa smo na inicijativu Mesne zajednice i zajedno sa školom i Gradom odlučili da sredimo i unutrašnjost sale. Radovi su trenutno u toku i do kraja godine sala će biti završena. Pored puta ka groblju asfaltiraće se i put oko fudbalskog igrališta. Atarski putevi su takođe obnovljeni, a nastaviće se i na proleće“, rekao je Ančić.

Ukupno 6,436 milona dinara je utrošeno za sanaciju sale, novac je od od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok je grad Sremska Mitrovica platio PDV, za krov je uloženo iz budžeta grada uloženo je 3,5 miliona dinara.

„Sledeće godine imamo u planu da radimo obnovu postojećih i izgradnju novih autobuskih stajališta, dva nova koja su prekopotrebna. U planu za narednu godinu je izgradnja kapele, a projekat je završen. U planu je i renoviranje ambulante u selu, krova i unutrašnjosti, kao i renoviranje vrtića a u planu je i novi vrtić. U dvorištu crkve gradiće se novi parohijski dom,“ rekao je Vladimir Ančić.

Direktor „Sirmium puta“ Mihajlo Stević rekao je: “ U Noćaju zavrčavamo oko 3,5 km atarskih puteva a izvođač radova je firma „Hidrograđeivar“ iz Sremske Mtirovice. Širina atrskog puta je oko 4 metra i nasipa se grebanim asfaltom. Trenutno završavamo za ovu godinu, zbog vremskih uslova, a nastvljamo sledeće godine“.