U petak i subotu bez struje Šid, Adaševci, Vašica, Ilinci, Batrovci, Morović, Jamena, Gibarac i Bačinci

Obaveštavaju se građani da će zbog neophodnih radova na dalekovodu 110 kV od TS Šid do Čvora Martinci, napajanje električnom energijom ka TS Šid sa strane 110 kV biti prekinuto u sledećim terminima:

– Subota, 18.11.2023. godine od 06.00 do 18.00 časova

– Nedelja, 19.11.2023. godine od 07.00 do 15.00 časova

Tokom ovog perioda bez električne energije biće sledeća naseljena mesta: Šid, Adaševci, Vašica, Ilinci, Batrovci, Morović, Jamena, Gibarac i Bačinci. 

Ovo isključenje neophodno je radi trajnog saniranja posledica havarije od 23. septembra 2023. godine. Podsetimo se, tada je došlo do trajnog ispada ovog dalekovoda usled jakog nevremena i pada čak tri dalekovodna stuba.

Brzom intervencijom i angažovanjem  ekipa Elektromreže Srbije iz cele zemlje, tada je u rekordnom roku uspostavljeno snabdevanje Šida i okoline električnom energijom preko 110 kV prenosne mreže. To je postignuto postavljanjem privremenih, tzv. havarijskih stubova. Havarijski stubovi biće zamenjeni standardnim stubovima odgovarajućih karakteristika, u skladu sa izrađenom tehničkom dokumentacijom, čime će posledice havarije biti trajno i u potpunosti otklonjene. Ovim radovima povećaće se pouzdanost i sigurnost napajanja Šida i okoline u predstojećem zimskom periodu.