U Šidu sagrađena hladnjača za odlaganje animalnog otpada

Lokalna samouprava u Šidu je u saradnji sa JKP “Standard” formirala sabirni objekat za centralizovani smeštaj ostataka uginulih životinja.

inicijativu predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, lokalna samouprava je sagradila specijalni rashladni kontejner za privremeni smeštaj uginulih domaćih životinja, koji se nalazi na gradskoj deponiji, navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove opštine.

Zamenik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić i pomoćnik predsednika opštine Nebojša Ilić danas su predali rashladni kontejner na korišćenje JKP “Standard” koji će njime upravljati.

Opština Šid je potpisala ugovor sa firmom “Energo – zelena” d.o.o. iz Inđije, koja će u skladu sa ugovorom biti zadužena za odnošenje uginulih domaćih životinja do spalionice u Inđiji.

Početkom aprila će početi sakupljanje uginulih životinja, a građani će blagovremeno biti obavešteni kako i na koji način će se skupljati i odvoziti.

Realizacijom ovog projekta Opština Šid nastoji da spreči stvaranje divljih stočnih smetlišta koje su izvori zaraza, brine o očuvanju životne sredine i nastavlja da radi na povećanju ekološkog standarda šidske opštine.