U toku su radovi na izgradnji prvog bulevara u Rumi

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković obišla je veliko gradilište na zapadnoj strani grada, gde su radovi na izgradnji prvog bulevara u Rumi započeti krajem prošle godine, a završetak je planiran tokom 2025. godine.

Najveći deo sredstava za ove radove lokalna samouprava je obezbedila u saradnji sa Vladom AP Vojvodine.

Foto: Opština Ruma

Trenutno se odvijaju radovi u delu ulice od kanala do ulice Nikole Tesle. Na severnoj strani ulice, sprovedene su značajne promene. Uklonjeno je drveće kako bi se napravio prostor za nove podzemne instalacije, a do sada je završeno oko 80% atmosferske kanalizacije. Takođe, radovi na rušenju trotoara do kuća su u toku, kao i iskop rova za podzemne instalacije za PTT, struju, gas i vodu.

Sa juzne strane ulice, takođe su započeli vazni radovi. Iskop atmosferske kanalizacije je u toku, kao i deo elektro instalacija – prevezivanje postojeće mreze.

Foto: Opština Ruma

„Izgradnjom bulevara Ruma će dobiti modernu funkcionalnu saobraćajnicu sa biciklističkom i pešačkom stazom, ali i nove parkinge i trotoare. Celom duzinom bulevara biće posađen nov drvored“, izjavila je predsednica Ćirić Bošković.

„Modernizacija saobraćajne infrastrukture i garantovanje sigurnosti naših sugrađana su prioriteti lokalne samouprave. Verujemo da je izgradnja ovog bulevara ne samo korak ka modernizaciji grada, već i izraz naše posvećenosti stvaranju okruzenja koje će obezbediti bezbednost i udobnost za sve naše građane. Ovaj projekat nije samo infrastrukturni poduhvat, već je simbol naše vizije za napredak i dobrobit svih nas“, poručila je predsednica Ćirić Bošković.