Učenička kompanija „EcoEarth“ iz Ekonomske škole „9. maj“ osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija Vojvodine

Učenička kompanija „EcoEarth“ iz Ekonomske škole „9. maj“ osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija Vojvodine održanog u sredu 20.03.2024. godine u tržnom centru BIG Novi Sad.

Na Regionalnom takmičenju u Novom Sadu svoje proizvode i usluge ponudilo je 20 učeničkih kompanija iz Bačke Palanke, Vršca, Zrenjanina, Inđije, Novog Sada, Ruskog Krstura, Sremske Mitrovice, Subotice, Šida i Titela, a članovi žirija su ocenjivali njihove kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jednostavnost ponude.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), NCR fondacije, UniCredit fondacije i Ministarstva prosvete. Tri najbolja tima plasirala se na nacionalno takmičenje, gde će „odmeriti snage“ sa pobednicima ostalnih regiona u zemlji. Pobednik na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju u julu ove godine na Siciliji.

Prvo mesto za najbolje preduzetnike među srednjoškolcima iz Vojvodine osvojile su učenice Ekonomske škole „9. maj“ sa kompanijom „EcoEarth“ koja se bavi proizvodnjom, pakovanjem i prodajom komposta i proizvodnjom tečnosti za zaštitu biljaka od insekata na organskoj bazi.

Pobedničku ekipu na čelu sa nastavnicom Natašom Ordagić i biznis mentorkom Draganom Knežević ispred Banke Inteze činile su učenice treće godine smera finansijski administrator Biljana Čanadžija, Nina Stanar, Jelena Marjanović, Karolina Marčok i Sonja Vukašinović.