Ugašen požar u KZP Sremska Mitrovica: Gorela pekara, nije bilo povređenih

Požar koji je sinoć izbio u pekari odvojenog objekta Poluotvorenog odeljenja KPZ Sremska Mitrovica, udaljenog oko dva kilometra od samog zatvora, brzo je ugašen.

Kada je izbio požar niko od zaposlenih ili osuđenih lica nije se nalazio u pekari i vatra je uskoro ugašena, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz Uprave ističu da nisu tačne informacije koje su pojedini mediji preneli da je požar izbio u nekom od paviljona zatvora i da je urušen krov na paviljonu.

Dodaju da je sama pekara odvojen objekat od paviljona u Poluotvorenom odeljenju, a osuđenici su preventivno izvedeni iz svog smeštaja.

Požar su ugasili pripadnici Službe za obezbeđenje uz pomoć vatrogasaca iz Sremske Mitrovice i prilikom gašenja niko nije povređen.

Prethodno je iz Uprave za izvršenje krivičlnih sankcija Tanjugu takođe potvrđeno da požar sinoć izbio u pekari odvojenog objekta Poluotvorenog odeljenja KPZ Sremska Mitrovica, udaljenog oko dva kilometra od samog zatvora, da je vatra brzo ugašena i da se, kada je izbio požar, tamo nije nalazio niko od zaposlenih ili osuđenih lica.

Iz Uprave ističu da nisu tačne informacije koje su pojedini mediji preneli da je požar izbio u nekom od paviljona zatvora i da je urušen krov na paviljonu, i dodaju da je sama pekara odvojen objekat od paviljona u Poluotvorenom odeljenju, a osuđenici su preventivno izvedeni iz svog smeštaja.