Užas u Rumi, lažni sveštenik nudio novac dečacima: Deci postavio pitanje zbog kojeg su se sledili

foto Pixabay

Dva dečaka u Rumi umalo su postali žrtve pedofila koji je pokušao da ih namami u zgradu.

Policija u Rumi uhapsila je pedofila koji je bio obučen u mantiju i pokušao da namami dva dečaka od 12 godina u zgradu nudeći im po 1.000 dinara za „poslić“. Dečaci su oko 20 časova šetali kada su ugledali muškarca na stepeništu sa bradom, obučen u mantiju i imao je crni džemper.

Muškarac im je rekao „zdravo“, dečaci su mu uzvratili misleći da je sveštenik. Potom ih je pitao da li žive u toj zgradi i da li znaju gde je stan broj 30 na 4. spratu.

„Kada su mu odgovorili da ne žive tu i ne znaju gde je taj stan, usledilo je pitanje da li bi za njega uradili jedan ‘poslić’”, a on će im za to platiti po hiljadu dinara“, kaže izvor „Blica“.

Dečaci mu u prvi mah nisu ništa odgovorili, već su nastavili dalje šetnju, ali su u međusobnom razgovoru, sa verovanjem da je svešteno lice i mišljenjem da verovatno treba da odu za njega u prodavnicu ili nešto slično, odlučili da se vrate. Kako su dalje prepričali istraumirani 12-godišnjaci, vratili su se do “sveštenika” i rekli mu: “Evo nas, kakav poslić treba da uradimo”. Međutim, odgovor koji su dobili ih je zaledio.

„Daću vam obojici po hiljadu dinara ako mi date da vam …………“, odgovorio je muškarac u mantiji.

Tek tada su dečaci primetili da se sve vreme desnom rukom drži za svoj polni organ i gleda pravo ispred sebe, a odmah nakon što je izgovorio tu rečenicu, pogledao je u njih i nasmejao se. Kada su to čuli, dečaci su se, prema sopstvenom svedočenju, uplašili i odmah pobegli do obližnje prodavnice gde su prodavačici koja je stajala ispred ispričali šta im se dogodilo.

„Nakon toga, druga radnica je izašla iz prodavnice i otišla do muškarca, obratila mu se, a kada su naišla dvojica momaka iz te zgrade, rekla im je šta je uradio i oni su pozvali policiju“, priča izvor.