Vakcinacija bez prijave i za naše sugrađane koji imaju preko 45 godina

Od danas i sugrađani koji imaju preko 45 godina mogu da se vakcinišu bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu. Vakcinacija se obavlja na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao je: „Vakcinacija protiče u najboljem mogućem redu, odnosno onako kako smo očekivali. Juče smo imali 658 novih lica koja su se vakcinisali, a da se nisu prethodno prijavili na portal eUprave, dakle došli su na punktove i izvršili vakcinaciju samo uz ličnu kartu. Zbog toga, od danas se pomera ciljna grupa, odnosno starosna granica za vakcinaciju i od danas vakcinišemo sve građane Sremske Mitrovice starosti od 45 godina, pa nadalje, iz razloga što smo u poslednja dva dana imali ogroman priliv i pitanja od strane upravo tih građana kada će i oni moći da se vakcinišu. Pozivam sve stanovnike sa teritorije Grada Sremske Mitrovice da se vakcinišu, svakim danom je otvoreno više od 10 punktova i da zaštite sebe, svoju porodicu i da sačuvaju svoje zdravlje. Jedini način da stvorimo imunitet jeste vakcinacija”.

„Sa jučerašnjim danom prešli smo 16.000 vakcinisanih i u ovom trenutku dostupne su vakcine „Astra Zeneka” i „Sinofarm”. Danas je revakcinisano 167 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, koji su se vakcinisali mahom vakcinom „Sputnjik V”, dodao je Miroslav Jokić.

Prethodni tekstZavršena smotra recitatora Sremske Mitrovice
Sledeći tekstKljučevi seoskih kuća za 14 izbegličkih porordica