Vakcinacija bez prijave i za naše sugrađane koji imaju preko 45 godina

Od danas i sugrađani koji imaju preko 45 godina mogu da se vakcinišu bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu. Vakcinacija se obavlja na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao je: „Vakcinacija protiče u najboljem mogućem redu, odnosno onako kako smo očekivali. Juče smo imali 658 novih lica koja su se vakcinisali, a da se nisu prethodno prijavili na portal eUprave, dakle došli su na punktove i izvršili vakcinaciju samo uz ličnu kartu. Zbog toga, od danas se pomera ciljna grupa, odnosno starosna granica za vakcinaciju i od danas vakcinišemo sve građane Sremske Mitrovice starosti od 45 godina, pa nadalje, iz razloga što smo u poslednja dva dana imali ogroman priliv i pitanja od strane upravo tih građana kada će i oni moći da se vakcinišu. Pozivam sve stanovnike sa teritorije Grada Sremske Mitrovice da se vakcinišu, svakim danom je otvoreno više od 10 punktova i da zaštite sebe, svoju porodicu i da sačuvaju svoje zdravlje. Jedini način da stvorimo imunitet jeste vakcinacija“.

„Sa jučerašnjim danom prešli smo 16.000 vakcinisanih i u ovom trenutku dostupne su vakcine „Astra Zeneka” i „Sinofarm”. Danas je revakcinisano 167 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, koji su se vakcinisali mahom vakcinom „Sputnjik V”, dodao je Miroslav Jokić.