Važna pobeda košarkašica Srema

U zaostaloj utakmici 10. kola, 2. Lige Srbije odigranoj danas u hali “Pinki”, ŽKK “Srem” je pobedio neugodnu ekipu ŽKK “Gimnazijalac Tigar” Pirot rezultatom 61:57 (16:15, 18:15, 12:6, 15:21).

Sremice su od starta krenule jako i odlučno željne pobede. Igračice u žuto-crnim dresovima dobile su prve dve četvrtine i otišle na odmor sa 4 poena prednosti.

I treći period pripao je Stemu” koji je vodio sa 10 poena pred poslednji period. Ekipa iz Pirota nije se predavala ni jednog momenta i celu utakmicu disala je za vratom domaćoj ekipi. Ipak, “Srem” je velikom požrtvovanošću svojih igračica uspeo da slomi otpor protivnika i zabeleži veoma važnu pobedu.

Najefikasnija igračica u ekipi “Srema” bila je Janković Jelena sa 15 poena i 19 skokova, Kovačević Danijela 13p, Mlađenović Anđela 11p, Vujašević Milica 10p, Riđošić Anđela 7p, Trkulja Branka 3p, Popović Radmila 2p, Dimitrijević Vanja, Nićiforović Anastasija, Simić Ana, Anićić Marijana, Vukelić Rada. Ekipu “Srema” vodio je sa klupe trener Savić Lazar.

Najefikasnije igračice u ekipi ŽKK “Gimnazijalac Tigar” bile su Petrović J. i Mančić M. sa po 13 poena.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike zbog pandemije.