VELIKO BRAVO! Mitrovčani prikupili 391.190 dinara na Humanitarnom bazaru za Branislava Rebušu (FOTO/VIDEO)

Foto: mojgradsm

U Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici danas je održan treću godinu zaredom Humanitarni bazar sa fotografisanjem, koji je okupio mnogo ljudi, preduzetnika i kompanija dobre volje da ciljem da učine gest humanosti prema sugrađaninu Branislavu Rebuši.

Foto: mojgradsm

Bazar je prvobitno bio namenjen prikupljanju sredstava za lečenje nedavno preminule Aleksandre, a nakon tragične vesti, Aleksandrina porodica je zamolila da se bazar održi kako bi se pomoglo lečenje Branislava Rebuše.

Foto: mojgradsm

U znak sećanja na Aleksandru Dinić održan je minut ćutanja na samom početku i pušten je balon u obliku srca.

Više od 20 preduzetnika se odazvalo a kompanija Roloplast Mošić u ovu svrhu poklonila je vrata u vrednosti od 1000 evra.

Foto: mojgradsm

Organizator Humanitarnog bazara Čedomir Nedeljković saopštio nam je da je ukupno prikupljena 391.190 dinara koja će biti uplaćena Branislavu Rebuši.

U maju 2023. godine Branislavu je dijagnostikovan maligni tumor oba bubrega (C64 Neoplasma malignum renis,pelvem renalem excludens).

U julu iste godine učinjena je nefrektomija levog bubrega.

U februaru 2024. godine učinjeno je operativno lečenje desnog bubrega nakon čega je uspostavljen kontakt sa klinikom u inostranstvu gde je zakazana intervencija radiofrekventne ablacije tumora, a jedini slobodan termin za intervenciju je 14. maj 2024. godine do kada mora biti prikupljen ukupno potreban iznos. Branislav nema vremena za čekanje i potrebna mu je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija kako bi što pre otišao na lečenje.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje bubrega, specijalističke preglede, terapije,troškove prevoda medicinske dokumentacije,lekove, suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Foto: mojgradsm
Foto: mojgradsm
Foto: mojgradsm