Vinski park 2023: Večeras u Gradskom parku omiljena manifestacija Mitrovčana i ljubitelja vina

Šesti po redu “Vinski park” održaće se večeras na dobro poznatoj lokaciji – Gradski park Sremske Mitrovice, sa početkom u 17 časova i trajanjem do ponoći.

Gastro vinski festival “Vinski park” Sremska Mitrovica ušao je 2022. godine u najuži krug za nagradu “Turistički cvet” koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u kategoriji “Turističkih manifestacija”.

Posetioci uz kupovinu brendirane čaše imaće mogućnost da besplatno probaju preko 700 vina iz više od 100 vinarija iz celog regiona! “Food street” u okviru “Vinskog parka” već miriše na sireve, mesne specijalitete i ostale đakonije koje se odlično slažu uz vino. Zemlja vinski gost je Slovenija, jedan od evropskih lidera u proizvodnji kvalitetnih vina, kao što su VinaKopar, Movia, Jakončić, Marjan Simčić, Tilia. Pored najboljih vinarija iz Srbije, učestvuju i vinari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Moldavije.

Vinski park je najveći vinski događaj otvorenog tipa u našoj zemlji, po broju i kvalitetu izlagača i broju posetilaca.

Srem je jedan od prvih vinskih regija u Evropi i svetu, a prva loza je zasađena pod imperatorom Probom 276. godine. Fruška gora je unikatno vinogorje na kom podjednako uspevaju bele i crne sorte vinograda, a najveća priznanja stižu s najeminentnijih ocenjivanja u svetu. Cilj organizovanja “Vinskog parka” jeste promocija Srema i Fruške gore u vinskom, turističkom i gastronomskom pogledu. Očekuje se velika poseta iz Srbije, a najavljeni su organizovani dolasci gostiju iz čitavog regiona. Uz najbolja vina, gosti mogu da probaju i najbolje delikatese iz cele Srbije, a za mlade ljubitelje vina biće organizovana i “Škola vina” u Turističkom info centru.

U muzičkom delu programa, koji počinje u 17 časova, učestvuju “Imperial Strings” (klasična muzika), “Neo Stereo” iz Carajeva i DJ Jazzysad.

Organizator događaja je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uz podršku Udruženja “Sinergija pozitivnih energija”, a pokrovitelji su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.