Vodosnabdevanje Mitrovčana i meštana naseljenih mesta je stabilno

Vodosnabdevanje Mitrovčana i meštana naseljenih mesta koji su u javnom sistemu vodosnabdevanja sa prvim toplijim danima teče bez problema, a s obzirom na raspoložive kapacitete sremskomitrovačkog „Vodovoda” takva situacija bi trebalo da ostane i tokom narednog perioda.

isoke temperature koje su obeležile prethodnih 10-ak dana uslovile su manji porast potrošnje vode, a tome su svakako doprineli i kišni dani. Prema rečima Borislava Babića, direktora JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica, dnevno se iz Postrojenja za preradu vode distribuira u proseku od 280 do 300 l/s vode za piće, za razliku od tropskih dana kada potrošnja dostiže i 500 l/s.

„Vreme nam za sada ide na ruku, tako da nema zalivanja zelenih površina i punjenja bazena. Zanimljivo je da su dnevna i noćna potrošnja skoro izjednačene, što ukazuje na promenu navika i koncepta života Mitrovčana. Resursi  JKP „Vodovod” koji su u funkciji vodosnabdevanja dobro su pripremljeni za letnju sezonu. Preduzete su sve preventivne mere i aktivnosti sa ciljem da tokom očekivane povećane potrošnje vodosnabdevanje bude stabilno i bez problema. To se pre svega odnosi na sanaciju kvarova na cevovodima i ispiranje vodovodne mreže u gradu i svim naseljenim mestima. Takođe, nabavljena je i neophodna oprema kako bi sistem bio funkcionalan i na adekvatan način odgovorio letnjim izazovima”, rekao je u izjavi za medije direktor Babić.

Hisilicon Balong

Iz sremskomitrovačkog „Vodovoda” upućuju apel, da kada dođe toplije vreme racionalno troše vodu i koriste samo za osnovne životne potrebe.