Vozači početnici u NAVAK-u

Opština Šid obezbedila je realizaciju treninga bezbedne vožnje “ŽIVOT ZA MLADE VOZAČE“ za 40 mladih vozača sa teritorije opštine koji poseduju probne vozačke dozvole. 

Trening je održan u centru NAVAK sa ciljem da se mladim vozačima ukaže na opasnosti koje saobraćaj nosi i koje mogu biti uzrok stradanja na putevima. U pratnji vozača početnika bili su danas zamenik predsednika Đorđe Tomić i rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Igor Mihajlović. 

U realnim, ali strogo kontrolisanim i bezbednim uslovima, kandidati su tokom obuke prošli kroz svojevrsni trening reagovanja i pravilnog kočenja u paničnim situacijama, izbegavanja prepreka, vožnje u ekstremnim i rizičnim uslovima, upotrebe sigurnosnog pojasa, a teme obuke bile su i uticaj agresivnog upravljanja na kretanje vozila, kao i uticaj alkohola na psihofizičke sposobnosti vozača i upravljanje vozilom. 

Osim zasluženog sertifikata, verujemo da će učesnici obuke stečeno iskustvo primeniti na putevima kako bi bili i ostali sigurni i bezbedni vozači.