Vunderkind iz Sremske Mitrovice na međunarodnom kampu

Najmlađi član stonoteniskog kluba „Srem spin“ iz Sremske Mitrovice, Nemanja Dostanić (9), nalazi se na prestižnom stonoteniskom kampu „Gewo“ u Krupnju.

Najstariji nemački stonoteniski brend GEWO, u saradnji sa GEWO Srbija i sa GEWO partnerima iz regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Rumunija), a u partnerstvu sa turističkom agencijom “Grand Tours“ organizuje međunarodni stonoteniski kamp za sve mlađe uzrasne kategorije (8-16 godina) u predivnom planinskom mestu Krupanj koji se nalazi u zapadnom delu Srbije, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, u blizini reke Drine, na 134 km od Novog Sada, a 150 km od Beograda.

Vunderkind, šta je to zapravo?

Vunderkind je termin kojim se opisuje dete ili neka druga osoba koja poseduje talente ili veštine koji se stiču tek u kasnijem životnom dobu.

Pojam vunderkind spada u one izraze koje koristimo iako nemamo pravilnu percepciju o njihovom značenju. Takvih reči je puno na prostorima naše zemlje, što ne treba da nas čudi kada uzmemo u obzir broj naroda koji je prolazio kroz našu zemlju.

Vunderkind je čudo od deteta, odnosno dete obdareno neverovatnom inteligencijom i talentima koje pokazuje još u najranijem periodu detinjstva.

Najpoznatiji pojam za vunderkind dete koji ujedno i predstavlja sinonim ove reči jeste Mocart.

Izvor: FB PSC Pinki