Zavirite u prvi rečni kruzer Viktor Igo koji je stigao u Sremsku Mitrovicu (FOTO/VIDEO)

Prošle nedelje odnosno 3. maja u međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici uplovio je elitni francuski rečni kruzer Viktor Igo sa oko 100 putnika iz Francuske, Švedske i Švajcarske.

Uplovljavanje kruzera označilo je i početak nautičke sezone, kao i početak nove ere razvoja turizma u našem gradu.

Kruzer je pristigao oko 22 časa gde su putnici bili dočekani od gradonačelnice Svetlane Milovanović, Dušana Drče direktora Turističke organizacije Sremska Mitrovica i Uroša Veselinovića zamenika načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Putnici ovog kruzera od predstavnika Grada su dobili prigodne poklone u vidu suvenira sa simbolima carskog grada.

Naš grad je dobio svoje mesto na mapi stanica rečnih pristaništa i predstavlja drugo pristanište na reci Savi, pored Beograda, koje će značajno doprineti daljem razvoju turizma u našem gradu. Prepoznat je značaj investiranja u izgradnju i otvaranje novih međunarodnih putničkih pristaništa i marina, što će značajno se doprineti grananju turizma.

Nakon obilaska Fruškogorskih manastira i Sremske Mitrovice francuski rečni kruzer Viktor Igo je isplovio iz rečnog pristaništva sutradan 4. maja oko 13 časova u nadi da će se ponovo vratiti u naš grad i posetiti sve ono što Sremska Mitrovica ima da ponudi kao centar Srema i nekadašnja prestonica Rimskog carstva.