Završena izgradnja i petog rezervoara za skladištenje pitke vode u Rumi

Završena je izgradnja novog, petog rezervoara za pitku vodu, za šta su sredstva u iznosu od blizu 15 miliona dinara obezbeđena zajednički, od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Ruma.

Na lokaciji izvorišta Borkovac završeni su radovi na rezervoaru za skladištenje pitke vode čija je zapremina 570 kubnih metara vode.

– Trenutno se radi superhlorisanje i dezinfekcija i vrlo brzo po završetku tog posla će početi da se puni vodom. Rezervoar će uliti sigurnost javnom preduzeću, ali i građanima i obezbediće dovoljne količine pitke vode u dužem vremenskom intervalu, u slučaju ako dođe do prestanka u snabdevanju – rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Zahvaljujući novoizgrađenom rezervoaru, JP “Vodovod” može sada da skladišti preko 3.300 kubnih metara vode.

NAJAVE IZ IRIGA

– IMAMO najave da iriška opština želi da formira svoje novo preduzeće za vodosnabdevanje. Ukoliko se to desi, možemo se još više posvetiti ulaganju u vodovodnu mrežu na teritoriji rumske opštine – rekao je Mančić.

– Iz Fabrike vode sa Fišerovog salaša “gura” se voda u Vrdnik i Irig, što dodatno stvara opterećenje ovom preduzeću. Formiranjem preduzeća u susednoj opštini, imaćemo prostora da rasteretimo naš “Vodovod”, da stabilizujemo i samo preduzeće i unapredimo vodosnabdevanje.

– Podsetiću da je lokalna samouprava nedavno izmirila sva dugovanja koja su socijalno najugroženiji građani imali prema “Vodovodu”. Dvostruki efekat je postignut, pomognuti su socijalno ugroženi građani, ali i našem javnom preduzeću je omogućeno da naplati sporna dugovanja – rekao je direktor JP “Vodovod” Milan Karajlović i napomenuo da je značajandeo problema u poslovanjuvezan za irišku opštinu, odnosno za samo naseljeno mesto Vrdnik.

Zajednički cilj JP “Vodovod” i lokalne samouprave je revitalizacija vodovodne mreže koja će doprineti i stabilnijem vodosnabdevanju i boljem kvalitetu vode.