Zgrada u ulici Nikole Tesle u Irigu trebalo bi da pređe u javnu svojinu Opštine

Zgrada u ulici Nikole Tesle u Irigu, za koju inspekcija tvrdi da je u lošem stanju, trebalo bi da pređe u javnu svojinu Opštine Irig. Ovakvu odluku doneli su odbornici Skupštine Opštine Irig na poslednjoj sednici, a konačnu reč o ovome daće Vlada Republike Srbije.

Zgrada u samom centru grada, u kojoj je bilo smešteno više službi, poput centra za socijalni rad i poreske uprave, trebalo bi da pređe u nadležnost Opštine Irig. Reč je o nepokretnosti od skoro 270 metara kvadratnih sa prizemljem i tri sprata, koja je trenutno u vlasništvu Republike Srbije i koriste je pravosudni organi za potrebe Prekršajnog suda.

Da bi zgrada prešla u vlasništvo opštine Irig neophodno je dokumentaciju dostaviti Vladi Srbije, a jedan od potrebnih dokumenata je i Odluka Skupštine Opštine Irig koja je i doneta.

Idejom o prelasku ove zgrade u vlasništvo Opštine Irig, postoji već nekoliko godina, a sada je možda prilika i da se realizuje, kažu nadležni, dodajući da su spremni da ulože sredstva na sanaciji i adaptaciji zgrade.

U obrazloženju odluke se navodi da Opština planira da prostorije predmetne zgrade koristi za obavljanje delatnosti organa Opštinske uprave i organizacija čiji je osnivač Opština Irig. Konačnu reč i prelasku vlasništva na d zgradom u svojinu Opštine Irig daće Vlada Republike Srbije.

Izvor: RTV