ŽKK Srem ispisao istoriju! ŽKK Srem ponovo najbolji!

ŽKK „Srem” iz Sremske Mitrovice je i zvanično proglašen drugu godinu za redom za najuspešniji ženski košarkaški klub u Vojvodini po rezultatima svih mlađih kategorija. Srem je ostvario fantastične rezultate u 2022. godini i ne samo da je odbranio titulu najboljeg kluba mlađih kategorija u pokrajini nego je otišao korak dalje i ostvario najveći uspeh u istoriji mlađih kategorija u Vojvodini.

Nagrada za najbolji klub dodeljena je u novosadskom Spensu predsedniku ŽKK „Srem” Nikoli Budošanu, a nagaradu je uručio predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, Sava Rajković. Na novogodišnjem koktelu i dodeli velikog priznanja bili su i trener ŽKK „Srem” Nikola Milošević koji je proglašen na kraju prvenstva za najboljeg trenera u Vojvodini kao i košarkašice koje su ponele titulu MVP i proglašene za najbolje u Vojvodini u svojim kategorijama: Angela Ladinek, Teodora Milošević i Emilija Mirčeta.

ŽKK „Srem” je u 2022. godini postao šampion Vojvodine u najmlađoj kategoriji minibasket, šampion Vojvodine u kategoriji mlađih pionirki, vicešampion Srbije u konkurenciji pionirki dok je u kadetskoj kategoriji ostvario plasman u Kadetsku ligu Srbije (12 najboljih ekipa u Srbiji) kao daleko najmlađa ekipa u ligi.

ŽKK „Srem” je ovim fantastičnim rezultatima svakako postigao najveći uspeh u istoriji sremskomitrovačke košarke računajući i mušku i žensku košarku u našem gradu.