Zlatna Anja Čančarević

Ovog vikenda održana su pionirska dvoranska prvenstva Srbije. Najpre, u subotu takmičili su se najbolji mlađi pioniri i pionirke (U14).

Zablistao je mladi perspektivni atletičar Sirmiuma, Đonić Stefan, koji je osvojio 2 medalje u jednom danu! U trci na 60 m sa preponama zauzeo je drugo mesto i okitio se srebrom, dok je u disciplini na 200 m bio treći i osvojio bronzu. S obzirom na ovakve predispozicije, očekuje se da Stefan postane ozbiljan trkač na 400 m sa preponama već u juniorskom uzrastu.

U nedelju, na borilišta atletske dvorane u Beogradu izašli su stariji pioniri i pionirke. Pored dobrih rezultata koje su ostvarili Prekajac Tamara i Luka, odnosno Čikić Strahinja i Aladrović Marko, zablistala je i ubedljivo pobedila Čančarević Anja. Ona je osvojila zlatnu medalju u disciplini bacanja kugle i najavila da Sremska Mitrovica i AK Sirmium dobijaju jednu pravu naslednicu petostruke olimpijke Tomašević Dragane.

Ovim takmičenjima okončana je konačno dvoranska atletska sezona, za koju naši takmičari ipak nemaju najidealnije uslove, ali još jednom pokazuju kakav su potencijal i koliko se dobro radi. Treneri Macanovic Slobodan i Pavlovic Goran raduju se izlasku na otvorena borilista i najavljuju još bolje rezultate.

Izvor: Sirmiuminfo
Prethodni tekstPočela masovna imunizacija protiv virusa kovid 19
Sledeći tekstČestitka povodom 8. marta predsednika opštine Siniše Đokića