Zlatna medalja za mladog atletičara Stefana Đonića

U subotu i nedelju održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke (U18) u Kraljevu, a atletičari Sirmiuma su imali uspešan vikend i nastavili sa dobrim rezultatima.

Ovoga puta najuspešniji je bio Đonić Stefan, momak rođen 2008.godine (i iduće godine je mlađi junior) koji je pobedio u disciplini 110m prepone rezultatom 14.13s. Ovaj rezultat je bolji od državnog rekorda (14.17s) i norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore/ke (14.45s) ali je na žalost tokom trke vetar bio +2.5 m/s (dozvoljen do +2.0 m/s), te razultat nije regularan.

Lepa stvar je pobeda i zlatna medalja, narocito ako se ima u vidu da je Stefan mlađi godinu dana. Tempirali smo formu za ovo takmičenje, te se nadamo da će već na sledećem istrčati uz regularan vetar normu za Prvenstvo Evrope, a možda i državni rekord, kaže trener Slobodan Macanović.

Pored Stefana nastupali su Lazić Marko četvrto mesto skok u vis, Ilić Đorđe četvrto mesto u bacanju kugle tj diska, štafeta 4x100m u sastavu Krnjević Luka, Lazić Marko, Milutinović Aleksa i Đonić Stefan, koja je takođe zauzela četvrto mesto.

U istom sastavu ovi momci su u štafeti 100-200-300-400m došli do bronzane medalje u uzbudljivoj završnici trke.

Nikada više četvrtih mesta, ali nije mala stvar biti četvrti u Srbiji u bilo čemu, konstatuje trener Macanović.