65 godine postojanja i rada Ekonomske škole “9. maj”

Pre 65 godine, 5. septembra 1959, počela je sa radom Ekonomska škola „9.maj“. Ekonomska škola “9. maj” je prvobitno delila zgradu sa Gimnazijom a od 1977. godine škola dobija svoju zgradu u ulici Đure Daničića. Zbog mesta na kojem se nalazi vremenom stiče nadimak “škola na kraju grada”.

Za 65 godine rada škola je imala 12 direktora: Prvi direktor je bio profesor Ferdo Poduška, a zatim slede Novak Radanović, Trivun Milanković, Miloš Dugošija, Milko Gospić, Ljubinka Vlaović, Zora Beader, Zlatica Kuzminac, Jasna Arbanas, Ilija Nedić, Siniša Jukić, Novica Novaković.

Danas se na mestu direktora nalazi Novica Novaković, profesor računarstva i informatike.

Povodom Dana škole u Ekonomskoj školi “9. maj” predviđene su brojne aktivnosti i bogat program. Dosad su održane sledeće aktivnosti: Takmičenje u nošenju poslužavnika, takmičenje u tačnom i brzom kucanju na računaru, engleski jezik: Board game, Dani sećanja obeleženi su kroz nastavnu temu „Poslovni bonton“, bivši učenik ove škole Danilo Jadranski održao je predavanje o zločinima ustaša na teritoriji Srema, Dan otvorenih vrata. Danas u svečanoj sali škole biće održana predstava a za sutra je planirano takmičenje u preduzetništvu.