Ruskinje majka i ćerka  izgorele u požaru!

Foto: Narcisa Božić

U selu  Martinci kod  Sremske Mitrovice noćas oko  tri  sata  usled eksplozije plinske boce  život su izgubile  Ruskinje majka  i ćerka Tanja i Elena!

-Probudio  nas  je  jak  prasak nešto pre  tri sata  noćas.  Istrčali smo na ulicu i videli vatru iz komšijske kuće, gde su Ruskinje več  tri, četiri godine živele.   Bile su povučene,  uvek  ljubazne, ali  su slabo pričale srpski  i ni sa kim posebno  se nisu družile u selu.  Obe  su volele pse, majku  smo viđali kako ih šeta na povocu po selu.  Kad  je izbio požar odmah  smo zvali vatrogasce, ali nesretnim  ženama nije bilo spasa, pričaju  komšije iz Zmaj Jovine ulice u Martincima.

Foto: Narcisa Božić

Još  nije  zvanično potvrđeno, no,  pretpostavlja  se  da je uzrok tragedije  ekspolozija  plinske boce u sobi u  kojoj  su žene spavale, mada  se kao  mogućnost navodi i curenje  plina.

Nepoznato  da li su  majka i ćerka   stradale od vatre ili je smrt nastupila gušenjem  od olina.

U  Policijskoj  upravi  Sremska  Mitrovica  za  Informer  je  potvrđeno da  su službenici  PU  odmah po prijavi  u tri sata noćas , sa vatrogasnim  jedinicama,  izašli na lice mesta u selo  Martinci, gde su  zatekli dva  bezivotna  tela.