Turistička organizacija na Konferenciji o krajoliku i održivom turizmu

Međunarodna Konferencija o krajoliku i održivom turizmu održana je u Veneciji. Konferenciju je organizovao partner na ADRILINK projektu CORILA- Konzorcijum za upravljanje istraživačkim aktivnostima u Laguni Venecija. Više od 40 predstavnika iz zemalja projektnih partnera je prisustvovalo sesijama Konferencije.

Prva sesija Konferencije se bavila opisima i diskusijama krajolika u svetlu Evropske konvencije i rezultirajućim inicijativama, metodologijama i predlozima.

Druge sesije su obrađivale temu upravljačkih alata i modela kao podrške Interpretacijskim centrima krajolika kao i elementima za integrisanu strategiju usmerenu na interpretaciju krajolika za održivi turizam. Projektni partneri su imali mogućnost da se upoznaju sa iskustvima drugih, da podele mišljenja i razmišljanja kroz diskusije i sesije za pitanja i odgovore.

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica uzela je učešće na Konferenciji i uživo i putem zoom platforme. Organizaciju je u Veneciji predstavljao ekspert za upravljanje turističkim destinacijama, Dejan Veselinov. Pored njega, konferenciji su prisustvovali i članovi ADRILINK projektnog tima.