Agencija za ruralni razvoj raspisala je konkurs za udruženja građana

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs  za dodelu  bespovratnih sredstava za finansiranje aktivnosti udruženja građana u 2021. godini. Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje po konkursu je milion dinara.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica pozvala je sve zainteresovane da konkurišu i objasnila proceduru: „ Agencija za ruralni razvoj raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih sredstav,a konkurs je namenjen udruženjima građana u oblasti ruralnog razvoja. Konkurs je otvoren do 16. jula 2021. godine, a opredeljeni iznos sredstava za ovaj konkurs je milion dinara. Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica kao i na sajtu, gde se mogu preuzeti svi potrebni obrasci koja je potrebno da popune sva udruženja koje žele da apliciraju za ova sredstva.”

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju udruženja građana sa sedištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koja obavljaju delatnost u vezi sa ruralnim razvojem, odnosno unapređenjem poljoprivredne proizvodnje.

Sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu mogu se koristiti za  realizaciju programskih aktivnosti (projekata) udruženja građana čija  realizacija utiče na razvoj lokalne ruralne ekonomije kroz unapređenje  primarne poljoprivredne proizvodnje, prerađivačke delatnosti i ostalih elemenata politike ruralnog razvoja, i to za plaćanje:

1.Troškova zakupa prostora udruženja,
2.Troškova komunikacija (korišćenja telefona i interneta),
3.Troškova kancelarijskog materijala,
4.Putnih troškova,
5.Troškova angažovanja lica u predloženim aktivnostima,
6.Troškova angažovanja prevodilaca,
7.Troškova zakupa sale,
8.Troškova nabavke opreme za udruženje
9.Troškova izrade softvera i veb sajta udruženja,
10.Troškova izdavanja, štampanja i distribucije časopisa,
11.Troškova štampanja reklamnog materijala,
12.Troškova održavanja TV emisija,
13.Troškova učešća na sajmovima,
14.Troškova organizovanja stručnih predavanja i manifestacija
poljoprivrednog karaktera.

Programska aktivnost naročito mora da sadrži: oblast u kojoj se program realizuje, teritoriju na kojoj bi se program realizovao, vreme i dužinu trajanja programa, cilj, vrstu i obim aktivnosti koje bi se vršile u toku realizacije programa i ukupan broj lica koji je potreban za izvođenje programa.

Dodatne informacije u vezi konkursa mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica“ doo, Sremska Mitrovica ili  putem telefona 022/610-573.

Prijave na konkurs se podnose do 16. 7. 2021. godine.

 Tekst konkursa, smernice i obrazac prijave mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije.