Akcija prikupljanja pesticidnog otpada počinje 7. juna

Danas je održan radni sastanak povodom akcije prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada. Ova akcija  počeće 7. juna ove godine. Akciju sprovode Grad Sremska Mitrovica, Poljoprivredna stručna služba i Agencija za ruralni razvoj.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj kaže da ta Agencija već pet godina podržavaju udruženje SECPA u akciji sakupljanja pesticidnog otpada i dodaje: „Iskoristila bih priliku da pozovem što veći broj poljoprivrednika da se odazove da bi se premašila prošlogodišnja količina prikupljenog pesticidnog otpada, a to je pet tona. Operater koji se bavi prikupljanjem pesticidnog otpada obilaziće sva naseljena mesta. Cilj nam je da se sva mitrovačka sela posete i da se na adekvatan način skupi pesticidni otpad koji predstavlja opasnost po životnu sredinu i zdravlje ljudi.”

Sastanku su, pored pomenutih, prisustvovali predstavnici seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i predstavnici proizvođača sredstava za zaštitu bilja. U selima će biti sprovedena akcija organzovanog prikupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja tzv. pesticidnog otpada početkom juna.

Direktor Poljoprivredne stručne službe,Stevan Savčić je rekao: „Poljoprivrednici će imati priliku da potpišu sa Poljoprivrednom stručnom službom ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji i nakon toga izdajemo potvrde kako za Svetsku banku, tako i za ostale konkurse koji budu u nekom narednom periodu”.