Iva Selaković osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije

Iva Selaković učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki” osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije. Ovim povodom škola je predstavila nov kabinet za tu oblast, donaciju bivšeg đaka škole, a sada roditelja učenika.

Direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” Igor Došen rekao je da danas predstavljaju jednu lepu i nesvakidašnju priču o bivšem učeniku škole koji je odlučio da, sa svojom porodicom, pomogne školi u koju je nekada išao, a koju danas pohađaju njegova deca.

„Svojim sredstvima i ličnim zalaganjem u potpunosti je renovirao kabinet za tehniku i tehnologiju. Njegova upornost, entuzijazam i čvrst karakter doprineli su da je ova škola dobila najsavremeniji kabine za tehniku i tehnologiju. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Vladimiru Radukiću koji je sa svojom porodicom ovo učinio i što je uložio u obrazovanje, u školu. Znamo da je ulaganje u tim oblastima, ulaganje u budućnost. Da je donacija porodice Radukić otišla u pravom smeru i da je došla u prave ruke dokazuje i rezultat učenice sedmog razreda naše škole Ive Selaković, koja je uz pomoć svoje nastavnice Dajane Ivanković, osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta: Tehnika i tehnologija. Iskreno se nadam da će se posle ovakvog ulaganja u obrazovanje, u našu školu, nastaviti sa ovakim nizom rezultata i čestitam Ivi i našoj nastavnici”, dodao je direktor Došen.

Dajana Ivanković nastavnica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” je rekla : „„Iva je vredno i talentovano dete, zainteresovana naročito za oblast tehnike, radoznala, uvek puna pitanja i interesovanja za tehniku. Konačno je stavila pečat na taj svoj rad, bila je prva na opštinskom, prva na okružnom i prva na republičkom sa maksimalnim brojem poena 60 od 60. Podržavamo takvu decu svih koliko je u čijoj mogućnosti da im pružimo šansu jer to je naša budućnost. Radujem se svakom njenom uspehu i ako sam samo i mrvicu doprinela tu njenoj ljubavi prema tehnici ja ću zaista biti najsrećniji nastavnik na svetu. Takva deca zaista zaslužuju puno. Iva planira da neko njeno životno opredeljenje bude tehnika i u tome ima i moju podršku”.

Iva Selaković učenica VII razreda kaže da je veoma srećna što je ostvarila ovakav uspeh i dodaje: „Ove godine zbog pandemije nismo imali praktičan rad, ali imali smo test, koji je inače sastavni deo takmičenja. Bilo je teško ali sam spremila i radila sam dosta. Učestvovala sam već na republičkom takmičenju i u odnosu na peti razred ovo je teže gradivo ali kad se nauči nije. Planiram da upišem ili prirodni smer u gimnaziji ili u tehničkoj školi „Nikola Tesla” arhitektonski  smer.”