Alarmantna situacija u opštini Šid

Broj obolelih od virusa COVID – 19 u opštini Šid raste iz dana u dan. Trenutno su 184 osobe pozitivne. Većina obolelih je zaražena novim, daleko zaraznijim i opasnijim, britanskim, sojem virusa, dok je ukupan broj vakcinisanih 6360 osoba.

”Stanje u opštini Šid nije dobro, broj obolelih raste i većina njih je zaražena britanskim sojem. Jedini način za borbu protiv virusa korone je vakcinacija. Zahvaljujući Vladi i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, građani mogu da se vakcinišu u Domu zdravlja, jednom od tri ponuđene vakcine: Sinofarm, AstraZeneka ili Fajzer. Ovim putem ih pozivam da situaciju shvate ozbiljno i da se u što većoj meri prijave za vakcinaciju”, rekao je predsednik SO Šid Tihomir Stamenković zahvalivši se medicinskim radnicima Doma zdravlja u Šidu na svemu što čine u borbi protiv virusa korone u proteklih godinu dana.

Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Šid rad ugostiteljskih objekata suspendovan je do daljnjeg. Šef inspekcijske službe opštine Šid, Igor Mihajlović, rekao je da inspekcijski službenici redovno izlaze na teren i vrše kontrolu pridržavanja propisanih mera i kažnjavaju sve one koji pomenute mere krše. Mihajlović je rekao da se vlasnici ugostiteljskih objekata i većina građana pridržavaju propisanih mera i zahvalio im se na tome, ali i istakao da postoje i oni građani koji i posle godinu dana neozbiljno shvataju pandemiju i zaraženi se kreću po gradu i šire zarazu i dovode u opasnost zdravlje i život svih nas. Pozvao je sve građane koji imaju informacije o pojedincima koji krše propisane mere, pre svega one koji se kreću po gradu zaraženi umesto da su u izolaciji, da ih prijave nadležnima iz inspekcijske službe Šid.

Svi zainteresovani građani koji do sada nisu primili vakcinu, a žele da se vakcinišu mogu se prijaviti na broj telefona 0800 – 222 – 334 ili na brojeve telefona lokalnog pozivnog centra 064 – 8795 – 010; 064 – 8795 – 011; 064 – 8795 -012; 064 – 8795 – 013 ili na broj 022 – 711 – 001, a takođe mogu se prijaviti i preko portalaE – uprave: euprava.gov.rs.