Apel za dodatni oprez u saobraćaju u vreme praznika

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, Saobraćajna policijska ispostava za Grad Sremska Mitrovica uputilo je, povodom prvomajskih i uskršnjih praznika, apel svim učesnicima u saobraćaju da isplaniraju svoje putovanje, krenu na vreme, voze pažljivo i poštuju propise kako bi bezbedno stigli na odredište.

Apel građanima o bezbednom učešću u saobraćaju tokom predstojećih praznika, uputiо је Srđan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica. Pozvao je sve učesnike u saobraćaju da u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika budu dodatno oprezni u saobraćaju, jer se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

„Veći je intenzitet lokalnih kretanja, pogotovu na putevima prema izletištima na Fruškoj gori, povećan je broj motocikala, naročito zbog održavanja moto-susreta u našem gradu, ali i bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka. Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja. Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise. Podsećamo vozače i putnike u automobilima da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima. Pojačanom kontrolom biće obuhvaćeni teži prekršaji kao što su nepoštovanje brzine kretanja, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisna upotreba telefona u toku vožnje. Apelujemo na sve vozače da budu savesni i odgovorni i da poštuju sve saobraćajne propise u cilju svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju,” rekao je komandir Jeftić.

Policijski službenici naše gradske Saobraćajne ispostave, prema njegovim rečima, tokom tokom prvomajskih praznika, Uskrsa, Đurđevdana, ali i za vreme održavanja moto-susreta regulasaće saobraćaj.  Komandir je pozvao je sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti saobraćaja na ulicama i putevima i najavio pojačanu kontrolu.

Uputio je uputio apel vozačima dvotočkaša i biciklistima da koriste zaštitnu opremu, ne konzumiraju alkohol pre vožnje, smanje brzinu i sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju. Naglasio je da će policijski sužbenici posvećeno raditi na tome da sačuva bezbednost i uputio poziv građanima da im svojim odgovornim ponašanjem u tome pomognu. Svim građanima poželeo je srećne i bezbedne praznike.