BRAVO SVETLANA! Mitrovčanka predstavljala Srbiju na manifestaciji Besmrtnog puka u Rusiji

Mitrovčanka, Svetlana Mitrović predstavljala je našu zemlju na manifestaciji Besmrtnog puka u Rusiji. Kvalifikovala se putem konkursa na koji se prijavilo više od 400 lica iz 76 država.

Ali, konkurs je rezultirao pevanjem sa predstavnicima ukupno 13 zemalja, umesto ranije najavljenih oko 60 država, zbog postojeće epidemiološke situacije.

„Ja sam nastupe imala 4. i 5. maja u Muzeju pobede, to je ogroman muzej posvećen svim žrtvama. Urađen je neverovatno“, kaže Svetlana Mitrović solista iz Sremske Mitrovice.

Nastupala je najpre u Muzeju u Moskvi, a onda i u jednoj od najvećih dvorana.

„Svi smo predstavljali svoje zemlje, ali sam ja bila jedini predstavnik koji je pevao na svom jeziku. Bila sam i u narodnoj nošnji. Baš sam bila ponosna“, istakla je Svetlana.

Svetlana se  profesionalno bavi pevanjem od ranog detinjstva, njene pesme mnogi vole i slušaju širom Srbije, a ovaj uspeh i nastup pred ruskom publikom, smatra velikom lekcijom koja joj daje podstreka da nastavi i u budućnosti sa izvođenjem pesama, ne samo etno i izvornog profila, već i onih sa pop zvukom.

Mitrovačkoj publici je poznata i kao učesnik na brojnim gradskim manifestacijama koje je uveličavala svojim prelepim glasom.

Izvor: Kurir/A.Plavšić