Dan otvorenih vrata u O.Š. “Jovan Popović”

Danas je u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ organizovan Dan otvorenih vrata za buduće prvake. Budući prvaci zajedno sa svojim roditeljima, mogli su da vide modernu školu sa savremenom tehnologijom i udobnim prostorom.

Nastavnici i učitelji, predvođeni direktorom Osnovne škole „Jovan Popović“ Slobodanom Stojilkovićem dočekali su posetioce i pokazivali im novu zgradu, kabinete i specijalizovane prostorije za rad.

Zaposleni i đaci OŠ „Jovan Popović” dočekali su jubilej 60 godina postojanja i rada u novoj, najsavremenijoj i moderno opremljenoj zgradi. Izgradnja je započeta 2018. godine, sagrađena je za nešto manje od dve godine, prema rečima Svetlane Milovanović gradonačelnice, i otvorena u septembru prošle godine.

Kako je tokom posete školi rekla gradonačelnica Milovanović: „Danas 15. maja kada je zvanično dan Osnovne škole „Jovan Popović” rukovodstvo škole, zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica organizovalo je Dan otvorenih vrata. Škola je zvanično otvorena u septembru 2020. godine. Nova škola, moderno opremljena, savremena, koja je možemo slobodno reći i najbolje opremljena škola u regionu. Prostire se na 4.100 kvadratnih metara, ukupno ima 19 kabineta, zajedno sa trpezarijom, sa produženim boravkom i sa učionicom za decu u inkluziji“.

„Nastavljamo dalje, kao što smo i obećali u junu mesecu ćemo početi sa rekonstrukcijom sale za fizičko i radiće se u toku letnjeg raspusta. Sala će se kompletno rekonstruisati naravno uz nabavku sve potrebne prateće opreme. U starom delu škole će biti prateći kabineti, kao i teretana sala za fitnes i za stoni tenis. Planira se takođe i rekonstrukcija spoljnog košarkaškog terena.  Zajedno novi košarkaški, teniski i fudbalski teren sa ovim novim kompletnim objektom činiti jedan lep sportsko-rekreativni kompleks. Sredstva za ovu investiciju u ukupnom iznosu od 105 miliona dinara, predviđena su u Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine, a jedan deo će finansirati i Grad Sremska Mitrovica”, dodala je gradonačelnica Milovanović.

Dan otvorenih vrata Osnovne škole „Jovan Popović”  privukao je  mnoge zainteresovane. Zainteresovani su mogli da vide sve što je u ovoj školi namenjeno za što jednostavnijem i uspešnijem učenju.

Dragana Vračar majka deteta koje kreće u prvi razred u septembru iskoristila je danas mogućnost da zajedno sa budućim prvakom poseti njegovu buduću školu.

Kako kaže, njeno dete će imati veoma dobre uslove za pohađanje nastave: „Upisali smo se prvog aprila, prvi smo upisali ovu školu. Oduševljeni smo školom, sve je divno, novo, savremeno. Mislim da će moje dete i sva druga deca, imati ovde najbolje uslove za učenje. Škola ima sve uslove da bude najbolje”.