Besplatan odmor za zdravstvene radnike u kovid sistemu

Zdravstveni radnici iz našeg grada, koji rade u posebnim uslovima organizovanim u borbi protiv pandemije kovid 19 otputovali su na zasluženi, besplatan odmor u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, a u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom.

Zdravstvene radnike su ispred PSC „Pinki” ispratili gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Miroslav Jokić sa saradnicima. Njih 20 će u prvoj turi provesti nekoliko dana u hotelu „Moravica” u Sokobanji na zasluženom odmoru. Grad Sremska Mitrovica se odlučio na ovaj korak kao izraz zahvalnosti za naporan rad tokom lečenja pacijenata obolelih od virusa korona.

Kako je tom prilikom rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice: „Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom iz Sremske Mitrovice organizovao je odlazak svih medicinskih radnika koji su svo ovo vreme, od početka pandemije vredno radili u kovidu, odlazak u Sokobanju, Hotel „Moravica”. Ovo je prva grupa naših medicinskih radnika koja je otišla, smenjuju se na pet dana, tako da ćemo imati do kraja juna meseca, još pet grupa. Ostatak medicinskih radnika koji su sada trenutno na poslu imunizacije biće naknadno obuhvaćen, naravno nećemo njih zaboraviti, definitivno je da su ovi ljudi veliki borci i da su svo ovo vreme bili uz nas i tu za nas, tako da je ovo samo jedan naš mali gest podrške za sve njih.”

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave i rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao je da je ovo je jedna mala zahvalnost koju je grad mogao da pruži i podari zdravstvenim radnicima: „Podršku zdravstvenim radnicima u smislu kratkog odmora organizuje Grad Sremska Mitrovica  i Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici i sredstva za ove aktivnosti tokom maja, juna meseca i u narednim odlascima zajedno su udružili jedna i druga institucija.”