Davor Štefanek posetio naš grad u sklopu akcije „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetili su danas naš grad u sklopu akcije za najmlađe „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”.

U Gradskoj kući održan je sastanak na kojem su prisustvovali zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za sport i kulturu Vasilj Ševo, Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica i saradnici.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu je rekao: „Kada pričamo o predsedniku Sportskog Saveza Srbije gospodinu Štefaneku moramo da se osvrnemo na izuzetno bogatu sportsku karijeru. Šta reći o čoveku koji je osvojio svetsko prvenstvo, Olimpijske igre i mnogo medalja sa Evropskog prvenstva, kao i sa ostalih planetarnih takmičenja. Naš Sportski savez grada ima izuzetnu konekciju i saradnju sa Sportskim savezom Srbije“.

„Delegacija sportskog saveza Srbije, danas tokom posete Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, je našim najmlađima predstavila projekat predškolskog sporta iz koga će, nadamo se, da se iznedre mnogi sportisti, a naravno i šampioni“, dodao je Ševo.

Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije je prilikom posete našem gradu rekao: „Današnji radni sastanak je standardna procedura Sportskog saveza Srbije. Tokom obilaska svih teritorijalnih sportskih saveza, do sada smo obišli oko 190 opština. Znamo na osnovu istraživanja, a i sami smo svedoci sve većeg broja dece sa deformitetima kičmenog stuba, stopala i nogu, sve većeg broja gojazne dece. Vodeći se tim saznanjima program je i osmišljen da preventivno deluje na pomenute probleme i na pravilan razvoj dece. Hvala svim ljudima koji se bave sportom u Sremskoj Mitrovici i što su se uključili u ovu akciju predškolskog sporta koju već danas imamo tokom posete dece u vrtiću. Ovo je pilot projekat predškolskog sporta u koji uključujemo vaspitačice da se održi jedan čas sa decom i da mogu redovno da ih drže svake nedelje sa tom malom decom. Nadam se da će biti i oni zadovoljni kakve projekte ima Sportski savez Srbije i uključiti u njih. Bitno je da ta mala dečica počnu da vežbaju, da vaspitačice pokrenu tu decu da ne sede samo unutra u vrtićima nego da i izađu napolje sa njima 45 minuta dnevno i da malo vežbaju”.

Posle sastanka delegacija je posetila Predškolsku ustanovu „Pčelica” u našem gradu, objekat „Zvezdica” u Kamenjaru. Tom prilikom održan je pokazni trening sa decom implementiranom u program. Ova akcija  se sprovodi potpuno besplatno i na čitavoj teritoriji Srbije u predškolskim ustanovama.