Deset meseci zatvora zbog maltretiranja i šamaranja konobara u vinariji na Fruškoj gori

Miljan Vidović Hofman osuđen je u Osnovnom sudu u Rumi na kaznu zatvora od 10 meseci zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Njemu se sudilo zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara koji je radio u jednom restoranu u Irigu.

Pre izricanja presude, saslušani su svedok dostavljač i oštećeni konobar, koji su ostali pri ranije datom iskazu da je sve bila šala i da je sve dogovoreno za potrebe snimka koji nije u celosti objavljen, već sečen, nakon saslušanja odbrana okrivljenog tražila je da se njihov branjenik oslobodi odgovornosti i pusti na slobodu.

Sudija je obrazlažući presudu navela da smatra da je okrivljeni kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Podsetimo, Miljan i Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman, uhapšeni su u spektakularnoj akciji u restoranu u jednom beogradskom tržnom centru 10. novembra prošle godine, ali je nakon mesec dana tužilaštvo odustalo od gonjenja njegovog brata Ljubana usled nedostatka dokaza i on je pušten na slobodu.

Na prethodnom ročištu okrivljeni je izneo svoju odbranu navodeći da nije kriv, kao i da je sve bila šala za potrebe skeća za društvene mreže.

„Ja sam 4 meseca u pritvoru zbog neslane šale i nisam sa porodicom oštećenog poznajem iz restorana bio sam tamo toga dana za kada smo se dogovorili da napravimo snimak, ja ne znam kako je snimak dospeo na tiktok“, naveo je tada Vidović.