Er Srbija pokreće program plaćene letnje prakse, prijave do 4. juna: Ko se sve može prijaviti?

Foto Er Srbija

Er Srbija pokreće program plaćene letnje prakse za studente četvrte godine, master studija, kao i one koji su diplomirali u proteklih šest meseci, saopštila je danas ta kompanija.
Tokom dva meseca trajanja prakse, izabrani studenti iz oblasti saobraćaja, mašinstva, ekonomije, prava, organizacionih nauka, bezbednosti i drugih srodnih fakulteta, biće u prilici da usavrše znanja stečena tokom dosadašnjih studija i da od stručnjaka zaposlenih u Er Srbiji nauče nove veštine neophodne za struku.
Kandidati zainteresovani za plaćenu letnju praksu u avio-kompaniji prijave mogu da podnesu putem veb sajta kompanije do 4. juna ove godine, a program počinje 1. jula i završava se 30. avgusta.
Direktorka za ljudske resurse Er Srbije Milica Netković izjavila je da u Srbiji postoji značajan broj visoko-obrazovnih ustanova koje školuju one profile koji su potrebni u avio-industriji.
„U želji da studentima završnih godina fakulteta i pre formalnog okončanja studija pokažemo kako izgleda svakodnevni rad u Er Srbiji, odlučili smo da pokrenemo program plaćene prakse“, rekla je Netković.
Ona je navela da učesnici Er Srbijinog programa plaćene letnje prakse simbolično nazvanog „Take off“ će tokom jula i avgusta svoja znanja i veštine moći da nadograđuju u različitim organizacionim celinama srpske nacionalne avio-kompanije, među kojima su Letačka operativa, Trening za letačku operativu, Zemaljsko opsluživanje, Tehnika, Bezbednost i usklađenost, Aviation Security, Komercijala i strategija, Pravni poslovi, Finansije, Ljudski resursi, Odnosi sa državnim organima i organizacijama, i drugi.
„Na taj način dobijaju priliku da tokom dva letnja meseca rade u nacionalnoj avio-kompaniji i usavršavaju stručne kompetencije, za šta će ujedno biti i plaćeni“, istakla je ona.
Netkovićeva je navela da je moto njihove letnje prakse „radi i zaradi“, kao i da zbog toga pozivaju studente da se upoznaju sa uslovima prakse i već danas prijave.
„Obećavamo im dva dinamična meseca tokom kojih će se bolje upoznati sa svetom avijacije, steći važna iskustva i nezaboravne uspomene“, potvrdila je direktorka za ljudske resurse Er Srbije.
Više informacija o programu plaćene letnje prakse Er Srbije pronađite na veb-sajta kompanije, a prijave su otvorene do 4. juna ove godine.