JEDINI U SRBIJI: Plan je da roditelji dece sa posebnim potrebama dobijaju platu od Grada

Grad Sremska Mitrovica će kao meru podrške roditeljima dece sa posebnim potrebama uvesti plate za roditelje – negovatelje, rekao je Branislav Nedimović nosilac liste „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra“ za medije, ukoliko ta lista pod rednim brojem 1 na izborima zakazanim za 2.jun, pobedi na izborima.

„Postoje u Mitrovici ljudi koji imaju svoju muku, koja je teška, koji imaju decu sa posebnim potrebama, sa velikim i teškim invaliditetima. To su roditelji čija deca su teško bolesna, imaju teške deformitete. Neki od njih ne mogu čak ni da idu u vrtić i školu, čak i da imaju ličnog pratioca“, rekao je Nedimović.

On je rekao da trenutno u našem gradu ima oko 50 roditelja osoba sa smetnjama u razvoju, i da su oni ciljna grupa.

„Iz tog razloga rešili smo da napravimo revoluciju iz oblasti socijalne zaštite, a to je donošenje odluke o roditelju – negovatelju. Grad Sremska Mtirovica biće prvi grad u Srbiji, koji će takvim roditeljima koji su vezani i koji ne mogu da rade zbog stanja svoje dece, mi ćemo im omogućiti da imaju platu od Grada, da imaju penzijsko i invalidsko osiguranje i da posle nekog vremena mogu da ostvare čak i penziju“, istakao je Branislav Nedimović.

U planu su i neke nove usluge kao i proširenje već psotojećeg boravka za decu ometenu u razvoju koji postoji i radi u našem gradu.