Festival „Sirmium Music Fest” u Sremskoj Mitrovici

Međunarodni festival pijanizma „International Sirmium Music Fest 2021.” svečano je otvaren u Galeriji „Lazar Vozarević” uz poštovanje svih epidemijskih mera. Festival je otvorila Svetlana Milovanović gradonačelnica.

„Sirmium Music Fest” organizuje Udruženje „Gradus ad Parnassum” pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Ovaj svojevrsni praznik muzike otvara vrata umetnosti mladim talentima, ljubiteljima muzike i svima koji stvaraju u oblasti pijanizma.

Ove godine s obzirom na aktuelnu situaciju takmičenje „Sirmium Music Fest“ organizovano je na dva načina: uživo i onlajn. Pijanisti se predstavljaju ljubiteljima muzike uživo i putem video zapisa koji su poslali putem mejla i prijavili se putem sajta festivala.

Takmičenje je podeljeno u četire discipline: klavir solo, klavirski duo (četveroručno), duvački instrumenti (flauta, klarinet, oboa,saksofon, horna, truba, trombon, fagot i tuba); i kamerni ansambli (takmičenje ansambala sastavljenih od 2 do 8 članova, uključujući glas i sve kombinacije instrumenata, osim klavirskog dua).