Flim snimljen po istinitoj životnoj priči „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ u Visokoj školi

U sredu, 5. juna, od 20 časova u sali Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ (Pedagoška škola), a uz podršku Grada Sremska Mitrovica, biće prikazan film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“. 

Film je snimljen po istinitoj životnoj priči Podgoričanina Luke Žurapčevića, o njegovom pokajničkom putu koji je pripadnost navijačkim grupama i taj način života zamenio liturgijom. 

Kako je rekao autor filma Luka Đurapčević, on je bio navijač i nekoliko godina je živeo u Kanadi gde je radio u noćnim klubovima i bio telohranitelj jednoj kanadskoj porodici, čime je spoznao određene negativne aspekte takvog načina života. Zato je u filmu napravljena paralela između ulice, noćnog života i navijačkih tribina, života na zapadu, koji mnogi idealizuju i, sa druge strane, liturgijskog života u zajednici sa Hristom kao krajnjeg cilja svakog čoveka. 

Kako je ističe autor filma, njegova želja je bila da svojim primerom pomogne da promene život svi oni koji su na životnoj raskrsnici.

Film čija snažna poruka o pokajanju i povratku Domu Očevom, kao i pozivom na slogu među zakrvljenom braćom, razmekšava i najhladnija srca, a uz jasnu i važnu poruku koju šalje, pre svega pripadnicima navijačkih grupa, autor filma je odlučio da u dogovoru i saradnji sa humanitarnim organizacijama  “Srbi za Srbe” i “Mladi za Kosmet” napravi veliku akciju. Film se prikazuje u mnogim gradovima srpskih i ostalih pravoslavnih zemalja, pa sve do zemalja zapadne Evrope, Kanade, SAD i Australije. Od prikupljenog novca Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pomoći će višečlane srpske porodice, a Humanitarna organizacija “Mladi za Kosmet” pomoći će naše manastire na Kosovu i Metohiji. 

Ulaz na projekciju filma je slobodan, a posetioci mogu da u postavljene donatorske kutije  ostave dobrovoljni prilog.