Fondacija „Ana i Vlade Divac“: Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola čiji je bar jedan roditelj/staratelj imao status izbeglice

Fondacija “Ana i Vlade Divac“ raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola čiji je bar jedan roditelj/staratelj imao status izbeglice u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenje.

Dokaz o statusu izbeglice roditelji/staratelji mogu dobiti u Odeljenju za društvene delatnosti, kancelariji Povereništva za izbeglice opštine Ruma, ulica Glavna 107.

Pravo na stipenidju imaju učenici koji u septembru 2021. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, a koji u školovanju postižu odličan uspeh (od 4,50 do 5,00).

Stipendije se isplaćuju na mesečnom nivou za vreme trajanja školske godine (10 meseci) u mesečnom iznosu od 5.000 dinara.

Učenik koji bude izabran za stipendiranje, biće u obavezi da najmanje 4 sata mesečno volontira o čemu će pismeno obaveštavati Fondaciju.

Javni poziv traje od 13. jula do 30. jula 2021. godine.

Prijave se šalju na adresu:

Fondacije Ana i Vlade Divac

Ilije Garašanina 53a

11 000 Beograd

sa naznakom „Za RSK stipendije“

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/33 41 755 i na sajtu www.divac.com.