Godišnji koncert FA „Branko Radičević“ na Žitnom trgu

Centar za kulturu „Sirmijumart“ Sremska Mitrovica i ove godine organizuje godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević“ na Žitnom trgu u četvrtak i petak, 27. i 28. juna 2024. godine.

U četvrtak, 27. juna od 20 časova, publici će se predstaviti članovi dečjih folklornih ansambla sa koncertom „Prozore sam otvorila širom“, gosti koncerta biće KUD „Sava Kličković“ iz Laćarka.

U petak, 28. juna od 20.30, koncert Prvog ansambla i Ansambla veterana, pod nazivom „Ja po`vata volove“, doneće raznovrstan izvođački repertoar prošaran spletovima igara, izvornom pesmom, i predivnim narodnim nošnjama. Gosti koncerta biće Aleksandra Padrov, vokalna solistkinja RTS-a i RTV-a, kao i vokalni solista Marko Đanić.

Kroz postojanje i rad kulturno-umetničkih društava i njihove nastupe, čuvaju se od zaborava narodne pesme i igre, običaji, narodne nošnje. Time se kontinuirano, više od šest decenija bavi Folklorni ansambl „Branko Radičević“ Centra za kulturu „Sirmijumart“, te čuva i neguje izvorne narodne muzičke umetnosti, kulture, tradicije, različitih form folklornog narodnog stvaralaštva, kako sremskog kraja tako i srpskog naroda uopšte.

Vreme je da kolo zaigramo!