Institut u Sremskoj Kamenici: Zdravstveni standardi na najvišem nivou (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
Trenutno se u Srbiji ulažu ogromna sredstva za izgradnju, obnovu, rekonstrukciju ili dogradnju zdravstvenih ustanova. Trenutno se i Sremskoj Kamenici izvode radovi na obnovi kompleksa „Kamenica 1“ i nadogradnji  objekta „Kamenica 3“.

Prema projektu, druga faza radova na izgradnji Kamenice 3 obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu Centra za imidžing dijagnostiku i Službe za polikliniku Instituta za onkologiju Vojvodine, površine 9.500 kvadratnih metara. Kamenica 3 biće namenjena za sva tri instituta, sa laboratorijama i drugom opremom.

Kako teku radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata Institut u Sremskoj Kamenici, pogledajte u videu portala Vojvodina uživo:

Objekat Kamenica 3 koristiće sva tri instituta i to je izuzetno važno pre svega za sve pacijente koji se ovde leče, bilo da su iz Vojvodine, ili drugih krajeva države i okruženja. Pored pacijenata ova ulaganja u zdravstvo su važna i za zaposlene jer će raditi na najsavremenijoj medicinskoj opremi čime će biti umnogome biti unapređen rad instituta.

Po završetku radova, na jednom mestu, pacijentima će biti dostupne preventivne mere, kurativne terapije, hirurški zahvati, kao i visokoefikasna zračna terapija. Ovaj poduhvat je ostvaren i zahvaljujući Nacionalnom programu “Srbija protiv raka, koji ima za cilj unapređenje kapaciteta zdravstvenih ustanova koje se bave lečenjem malignih bolesti. Za objekat „Kamenica 3“, biće nabavljeni napredni dijagnostički uređaj (magnetna rezonancaCT skeneriPET skeneri) i aparati za sprovođenje zračne terapije.

Foto: Vojvodina uživo

Radovi na „Kamenici 3“ izvode se u više faza:

Faza I  Kamenice 3: Izgradnja PET centra, bunkera za X nož i nove dnevne bolnice za davanje hemioterapije. Objekat 2.500 m2 sa pratećim radovima i spoljnim uređenjem završen je i predat prošle godine, a nabavku opreme, pored pokrajinske vlade finansirala je i Vlada Srbije. Vrednost radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

Faza II – Kamenica 3 : Obuhvata nadogradnju četiri sprata postojećeg objekta Centra za imidžing dijagnostiku i Službe za polikliniku Instituta za onkologiju Vojvodine. Na I i IV spratu biće IOV, II sprat je za IPBV i III sprat IKVB, a obezbediće se ukupno 9.500 m2.

Foto: Vojvodina uživo

Takođe, trenutno se izvode radovi na izgradnji nove garaže, koja će imati 404 parking mesta. Od ovog broja će biti 305 redovnih parking mesta (od kojih 12 obezbeđuje punjenje električnih automobila), dok će biti 53 mesta za osobe sa poteškoćama u kretanju koji će se nalaziti u blizini lifta.