Grad Sremska Mitrovica dobio je sredstva za rekonstrukciju Pozorišta „Dobrica Milutinović”

Grad Sremska Mitrovica dobio je sredstva za rekonstrukciju Pozorišta „Dobrica Milutinović”. Na svečanosti u našem gradu uručeno je 11 ugovora, za 11 gradova i opština, o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje obnove kapitalnog opremanja objekata kulture u javnoj svojini.

Potpisivanju ugovora u Pozorištu „Dobrica Milutinović” prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, gradonačelnici i predsednici opština, direktori ustanova kulture.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, nakon konkursa Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine. Od 2016. godine do danas uložili smo dve milijarde i 888 miliona dinara u infrastrukturu u ovoj oblasti – između ostalog, i za Srpsko narodno pozorište, naš najstariji teatar, izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici i mnoge druge projekte“, istakao je Mirović.

Grad Sremska Mitrovica je dobio sredstva za rekonstrukciju Pozorišta „Dobrica Milutinović“, a obezbeđen je novac i za nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji Centra za kulturu u Staroj Pazovi i za adaptaciju prostora za Amatersko pozorište „Branislav Nušić“ u Šidu. Projekat obuhvata i rekonstrukciju domova kulture u ukupno 11 vojvođanskih gradova, među kojima su i Titel, Vršac, Srbobran, Sirig itd.

Za rekonstrukciju pozorište u Sremskoj Mitrovici Pokrajinski sekretarijat je izdvojio sredstva u iznosu od 130 miliona dinara, a ugovor je potpisala gradonačelnica Svetlana Milovanović.

 

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović zahvalila se Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na podršci koja mnogo znači svima koji rade u institucijama kulture ali i građanima u svim mestima u kojima će ovi projekti biti realizovani.

„Hvala vam puno na svemu što činite za nas, govorim ne samo u ime Grada Sremske Mitrovice, nego u ime svih nas koji danas potpisujemo ugovore. Ovo puno znači, ova sredstva ćemo, naravno opravdati, puno znači za naše sugrađane, za nas same, za sve one koje rade u institucijama kulture. Hvala vam još jednom što ste imali sluha za sve naše potrebe i nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati“, rekla je Svetlana Milovanović.

Projekat rekonstrukcije sremskomitrovačkog pozorišta obuhvata sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišne sale, renoviranje velike scene, ulaza i hola, sanitarnih čvorova i drugo.