Karatisti Srema osvojili 12 medalja na međunarodnom turniru Roda kup

U nedelju u Sportskom centru Ranko Žeravica na Novom Beogradu održan je tradicionalni međunarodni turnir Roda kup u organizaciji karate kluba Roda Čukarički i Karate Federacije Srbije.

Ovaj tradicionalni međunarodni turnir okupio  je preko 1200 takmičara iz  sledecih država: Nemačka, BiH, Makedonija, Bugarska, Crna Gora, Mađarska, Slovačka i Srbija. Karate klub Srem predvođen trenerom Ivom Vinkovic zauzeo je prvo mesto u katama.

Karatisti Srema nastupili su u sastavu 15 takmičara i osvojeno je 12 medalja i to 9 zlata i 3 bronze.

Zlato su osvojili Dunja Berežni dva zlata u katama, Irena Grujanić dva zlata kate, Miona Murić dva zlata kate,  Željko Mošić, Aleksandar Rajić i kata tim nade. Bronzu su osvojili Sara Glumac i Sara Starcević dve bronze u katama.

Na turniru su nastupili i najmlađi takmičari karate kluba Srem Vuk i Kosta Mačkić, Nina Vukas, Dusan Savić, Dunja Likić ali ovaj put bez osvojene medalje.

Sledeceg vikenda se održava Balkansko prvenstvo za decu u Baru u Crnoj Gori gde ce u sastavu reprezentacije Srbije nastupiti 5 takmičara iz  karate kluba Srem.

 

„Cilj nam je da nadmašimo prošlogodišnji rezultat i ovoga puta uzmemo jedno zlato više sa ponosom“ kaze trener Iva Vinkovic.